DOWNLOAD DIT GAVEKORT MED DET SAMME

Kunsten at bage brød derhjemme

Alle elsker duften af friskbagt brød, og at bage brød derhjemme er en sjov og givende oplevelse. Med blot nogle få enkle ingredienser kan du lave et uendeligt udvalg af brød, som helt sikkert vil blive et hit hos familie og venner. Her får du en oversigt over, hvordan du bager brød derhjemme, og alle de lækre muligheder, der venter dig!

Ingredienser til succes: Ingredienser til succes

Det første skridt i at bage bake off brød er at samle dine ingredienser. Du skal som minimum bruge mel, gær, salt og vand eller mælk. Du kan også tilføje andre ingredienser som smør, honning, æg, krydderier og urter for at give ekstra smag. Når du har alle dine ingredienser klar, er det tid til at komme i gang!

Blanding af din dej

Det næste skridt er at blande din dej. Begynd med at kombinere de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt derefter langsomt de våde ingredienser, indtil blandingen samler sig til en dej. Afhængigt af den opskrift, du bruger, skal du måske ælte dejen i hånden eller bruge en røremaskine med dejkroge til at udføre denne opgave for dig. Æltning er med til at udvikle gluten, som giver brød dets struktur og konsistens. Når din dej er klar, skal du lade den hvile i en olieret skål dækket af plastfolie i 30 minutter – 2 timer (afhængigt af opskriften), så den kan fordobles i størrelse, inden den formes til brød

Bagning af dit brød

Når din dej har hævet tilstrækkeligt, er det tid til at forme den til brød. Denne proces indebærer, at man tager små stykker dej fra den større masse og former dem til enten runde eller rektangulære brød, som lægges på smurte bageplader eller -forme, inden de får lov til at hæve igen i 20-30 minutter, inden de bages. Når det er klar til at bage, skal du forvarme ovnen, sætte formene ind og bage i 25-45 minutter, afhængigt af hvilken type brød du laver (f.eks. hvidt brød eller fuldkornsbrød). Når det er færdigbagt, tages det ud af ovnen og afkøles, inden det skæres i skiver!

At bage brød derhjemme er ikke kun givende, men også overraskende nemt! Med blot mel, gær, salt, vand/mælk plus eventuelle ekstra ingredienser som smør, honning eller æg kan du lave vidunderlige brød på ingen tid! Fra søde rundstykker og håndværksmæssige surdejsbrød til klassiske hvide sandwichbrød – vær kreativ og eksperimentér med forskellige opskrifter, indtil du finder en, der fungerer bedst for dig! God bagning alle sammen!

Del artikel